Slide

Btw zonnepanelen terugvragen

Na het aanschaffen van zonnepanelen, kunt u de btw terugvragen via de Belastingdienst. Op een gemiddelde set zonnepanelen kunt u al gauw € 800,00 terug krijgen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?

Afhankelijk van uw situatie moet u voor de regeling een aantal administratieve handelingen verrichten, zoals een (meestal) eenmalige btw-aangifte. U kunt de teruggaaf ook laten uitvoeren door Zonmaat. Dit kost € 100,00.

Kleineondernemersregeling

Als u stroom levert aan het net beschouwt de Belastingdienst u als een 'kleine ondernemer', terwijl u in werkelijkheid gewoon een particulier bent. Doordat de Belastingdienst u als ondernemer ziet, heeft u een voordeel. Als ondernemer kunt u de betaalde btw over de aanschaf en installatie van de panelen terug krijgen.

Deze kleineondernemersregeling (KOR) is absoluut de moeite waard. Bij een systeem van 12 panelen gaat het al gauw om € 700,00 tot € 900,00. Heeft u serieuze interesse? Vraag dan gelijk een zonnepanelen offerte aan.

Aanvraagtermijn

Als u uw btw wilt terugvragen, dient dit binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar te gebeuren. Anders verwoord, heeft u in 2019 zonnepanelen gekocht, dan is de deadline dus 1 juli 2020.

Mocht u te laat zijn, dan kunt u nog altijd een beroep doen op de belastinginspecteur. U kunt om een 'ambtshalve teruggaaf' vragen. Dit kan tot 5 jaar na het jaar van aanschaf. U kunt echter geen bezwaar maken tegen de beslissing van de belastinginspecteur.

TOP