Erkenningsregelingen

De vraag naar zonnepanelen is groot en de markt voor zonne-energie is volop in ontwikkeling. Om veiligheid en de verzekerbaarheid van zonnepanelen installaties te borgen, vinden wij het belangrijk om aan erkenningsregelingen te voldoen. Zonmaat is sinds februari 2019 met trots VCA** gecertificeerd en is sinds juli 2019 in bezit van het zegelrecht. Wij zijn de enige installateur in Nederland die in bezit is van beide keurmerken.

VCA** gecertificeerd

Het is belangrijk dat ons personeel heelhuids terugkomt van een dienst. De werknemers van Zonmaat verrichten werkzaamheden op diverse daken en werken hierbij op hoogte, waardoor het onder risicovolle werkzaamheden valt. Zonnepanelen plaatsen levert meerdere risicovolle situaties op. Denk hierbij aan werken op hoogte en werken met elektra. Mede door onze hoge prioritering van veiligheid, streven wij naar de hoogst haalbare VCA-certificering. Vandaar dat wij hebben gekozen om Zonmaat te laten certificeren als VCA**. Deze certificering wordt jaarlijks gecontroleerd en getoetst, zodat deze ook gewaarborgd blijft.

Zegelrecht

Het bekende keurmerk ‘zegelrecht’ heeft Zonmaat via InstallQ ontvangen. Omdat niet alle groepenkasten aan de NEN1010 voldoen om een zonnepaneleninstallatie eropaan te sluiten, moeten deze vervangen of aangepast worden. Zonmaat kan nu direct - doordat wij een erkende installateur zijn - de groepenkast vervangen en de gehele installatie in één keer opleveren! Onze erkenning is terug te vinden op de website van de SEI: www.erkendinstallatiebedrijf.

De praktijk

Binnen Zonmaat belonen wij onze monteurs door middel van een bonus systeem. Wanneer er veilig wordt gewerkt en dit aantoonbaar is vastgelegd, door middel van onder andere werkplekinspecties worden er bonussen uitgekeerd. De handhaving van bedrijfs- en veiligheidsvoorschriften is een cruciaal onderdeel van de bedrijfscultuur van Zonmaat en wordt ook door de projectmanagers ondersteund.
In de praktijk streven wij altijd naar het veilig uitvoeren van onze klussen en geven interne opleidingen aan ons personeel en zorgen ervoor dat zij met het beste materiaal werken.

Veiligheid staat bij ons voorop!

TOP