Slide Met je eigen zonnepanelen energie opwekken Gratis offerte Ook verdienen met zonnepanelen? Heb je besloten om zonnepanelen aan te schaffen? Het is prettig om te weten waar je aan toe bent. Wij helpen je graag!

Vraag gemakkelijk een offerte aan.
VCA** gecertificeerd
Erkend installateur
Gecertificeerde installateurs volgens de NEN1010-normen
Voordeel door btw-teruggave
Persoonlijk advies

Gratis offerte
Ook verdienen met
zonnepanelen?
Binnen 60 seconden geregeld

Omvormer

De spanning die uw zonnestroom-installatie levert is in de meeste gevallen niet direct geschikt voor gebruik. Zonnepanelen leveren standaard ‘gelijkspanning’. Om op het lichtnet te worden aangesloten moet deze ‘gelijkspanning’ worden omgezet in een constante wisselspanning van 230 volt. Dit gebeurt in een omvormer. De omvormer is dus een belangrijk onderdeel van een zonnepanelensysteem. Zonmaat gebruikt het IQ-systeem van Enphase.

De smart-grid ready Enphase IQ 7 Micro-omvormerserie is gebouwd op het zevende generatie platform en bereikt de hoogste efficiëntie voor vermogenselektronica op moduleniveau.

  • Gebouwd voor snellere, eenvoudigere installaties
  • De allerbeste kwaliteit, ondersteund door toonaangevende garanties

 

Micro-omvormers

Wij maken gebruik van micro-omvormers. Bij string-omvormers worden de panelen in serie aan elkaar gekoppeld in lange strings en worden vervolgens de strings aan de omvormer gekoppeld. Bij micro-omvormers heeft elk paneel zijn eigen omvormer. Een groot voordeel van een micro-omvormer is dat hij per zonnepaneel gedurende de hele dag de maximale opbrengst realiseert. Een zonnepaneel staat dus niet meer onder invloed van andere zonnepanelen. Als er bij een installatie met een grote omvormer schaduw op een zonnepaneel valt, is dat van invloed op de hele string.

Voordelen IQ 7

Installeren
Ons IQ-systeem maakt de installatie eenvoudiger dan ooit. De Enphase Q-kabel (Q staat voor snel) is lichtgewicht en plug-and-play, waardoor een installatie snel kan worden geïnstalleerd.

Veelzijdigheid om u meer vrijheid te geven
Het Enphase IQ-systeem is onze meest efficiënte micro-omvormer tot nu toe.

Klaar voor gebruikerseisen
Het IQ-systeem is klaar voor slimme netwerken, met UL 1741 SA-certificering. Aangezien de netwerkvereisten blijven evolueren, kan het IQ-systeem gemakkelijk worden aangepast aan toekomstige vereisten dankzij de externe updatemogelijkheden.

Snelle afsluiting ingebouwd
Het Enphase IQ-systeem voldoet aan de snelle vereisten voor afsluiten en is veiliger dan andere technologieën.

TOP